Előkészítés:
A citromot vastagon meghámozzuk, és kifilézzük, azaz a fehér hártyát eltávolítjuk, a gyümölcshúst kivágjuk. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárát kiszedjük, apróra vágjuk, és a citrommal együtt lemérjük (1,25 kg legyen).
Elkészítés: A gyümölcsöket fazékban alaposan összekeverjük a zselírozó cukorral. Folyamatos kevergetés mellett erős tűzön felforraljuk, és három percig állandóan kevergetve rotyogtatva főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a rumot, és a habot leszedjük. A dzsemet azonnal az előkészített, csavaros tetejű üvegekbe töltjük (színültig), lezárjuk, majd körülbelül öt percre fejtetőre állítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.