A körtét megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcshúst felkockázzuk.
Lábosba tesszük az előkészített gyümölcsöt, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, a vaníliarudat a kikapart magjával együtt, valamint a befőzőcukrot. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd 1 órán át pihentetjük.
Kevergetve, nagy lángon felforraljuk, majd további 4 percig forraljuk. Sterilizált üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk, majd mindet fejjel lefelé állítjuk. Végül hagyjuk a lekvárt teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.