A körtelekvár elkészítéséhez a körtét megpucoljuk, kimagozzuk, felkockázzuk, majd a cukorral, egy csipet sóval, a citrom kifacsart levével és a vaníliakivonattal összekeverjük, és 1 órát állni hagyjuk.
Lábasba öntjük és lehetőleg víz hozzáadása nélkül lassan főzzük, ameddig sűrű nem lesz a leve, folytonosan kevergetve.
A befőttes üvegeket kupak nélkül 150 fokos sütőbe tesszük minimum 20 percre, és felhasználásig ott tartjuk.
A tűzforró üvegekbe a forró lekvárt beleöntjük és a kupakot azonnal rácsavarjuk, majd fejjel lefelé, pokrócba bugyolálva hagyjuk kihűlni.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a tartósítószer mentes körtelekvár
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.