A meghámozott, negyedelt és kicsumázott körtét apróra kockázzuk. Kimérünk 1,4 kg-ot, és fazékban összekeverjük a befőzőcukorral, valamint a citromlével.
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart velőt a vaníliarúddal együtt a körtéhez adjuk, és letakarva pihentetjük kb. 3 órát, amíg levet ereszt. Közben a csokoládét darabokra tördeljük vagy felaprítjuk.
A körtés keveréket időnként átkeverve felforraljuk. Ezután bugyogva főzzük 4 percig, és közben kevergetjük, hogy ne kozmáljon oda. Zselépróba után a vaníliarudat kiemeljük, és a csokoládét a dzsembe keverjük.
A forró dzsemet azonnal az előkészített sterilizált üvegekbe töltjük, majd légmentesen lezárjuk, és hűlni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.