A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral és vízzel. A fehérjét felverjük egy csipet sóval, majd a maradék 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
A kikevert sárgájába beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérje habból kiveszünk egy keveset, és fellazítjuk vele a tésztát. Apránként beleforgatjuk a többi habot is óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (33 x20 cm) simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta!) Kiborítjuk a tepsiből, és rácson teljesen kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, egy keveset habzsákba töltünk belőle a díszítéshez. Az epreket megmossuk, félreteszünk belőle egy keveset a díszítéshez.
A maradék epret a nádcukorral és a zselatinnal botmixer segítségével pürésítjük.
Az eperpürét és a tejszínt összekeverjük, és a kihűlt piskótára kenjük. A félretett tejszínnel és eprekkel díszítjük.
2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém meg dermedjen. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Megjegyzés
A piskótát most egy tejszínes-eperhabos krémmel készítetem el és gyönyőrű eprszemekkel díszítettem. Csodás ízharmónia.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.