Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral 2 darab 22 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformát.
2. Mérjük ki a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport egy keverőtálba.
Keverjük ki habosra a vajat 10 dkg cukorral. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét tegyük félre későbbre, a sárgáját pedig keverjük a cukros vajhoz. Óvatosan forgassuk hozzá a lisztes keveréket, majd adjuk hozzá a vanília-kivonatot, és a tejjel lazítsuk fel a tésztát. Osszuk el egyenlően a keveréket a 2 tortaformába.
3. Verjük fel a tojásfehérjéket, amíg a hab lágy csúcsokat nem vet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék 20 dkg cukrot. Kenjük a tojáshabot a két torta tetejére, és végül mindkettőt szórjuk meg a szeletelt mandulával.
4. Süssük 30-35 percig, amíg a mandulapöttyös habcsók teteje szép aranybarna nem lesz. Hagyjuk a tortákat a formában kihűlni, és csak akkor nyissuk ki, amikor már az összeállításnál tartunk.
5. Verjük habbá a tejszínt. Pucoljuk meg, majd daraboljuk fel a földiepret. Fektessük az egyik tortát nagyobb lapostányérra vagy tortaállványra, halmozzunk rá a tejszínhabot, kissé belenyomkodva pakoljuk meg az eperdarabokkal, végül fektessük rá a másik tortát is. Kicsit nyomjuk össze, hogy jobban egyben maradjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.