Elkészítés: Összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük, utána kiszedjük belőle a rúddarabokat.
Félbevagdossuk a megmosott, kicsumázott epret, és összeturmixoljuk a vaníliaízű tej 1/3-dával. A kész epres turmixot félretesszük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjékből robotgéppel habot verünk.
Pamacsfőzés: felforraljuk a megmaradt halványsárga, vaníliás tejet. Ha már rotyog, takarékra állítjuk a lángot, és a cukros tojáshabból evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele. A pamacsokat mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kihalásszuk, és félretesszük őket.
A vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot. A tojássárgákat, a mézet meg a lisztet kézi habverővel összedolgozzuk és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres vaníliás tejből, hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet. A megmosott citrom héját hozzáreszeljük a madártejhez, amelyet egy nagy üvegtálba öntünk, és ráültetjük a megfőtt habpamacsokat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.