Elkészítés: A lisztet a porcukorral, a sóval és a vajjal összegyúrjuk. Beledolgozzuk a tojást, és ha attól sem állna össze, egy kevés vizet is hozzáadunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Legalább 1 órára, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy nagy tortaformát úgy, hogy 2-3 ujjnyi magas pereme legyen. Az alját villával megszurkáljuk, és a forró sütőben aranysárgára sütjük.
Közben a 20 dkg cukorral ízesített vízben puhára főzzük a megtisztított, 1 cm-es darabokra vágott rebarbarát, majd leszűrjük.
Az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot a 3 dl tejjel és ízlés szerinti cukorral, és ha kihűlt, a 2 dl habbá vert tejszínnel összedolgozzuk, végül az alaposan lecsepegtetett rebarbarát is hozzáadjuk.
A krémet a tésztával bélelt formába töltjük, és a tetejét kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett, kicsumázott eperrel úgy, hogy az eper csúcsa felfelé nézzen.
1 órára jégbe hűtjük, a tortakarimát lehúzzuk róla, és már tálalhatjuk is. Ha nagy piteformában sütjük, abban is tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.