Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Epres-pudingos rebarbaratorta recept
recept
Mester

Epres-pudingos rebarbaratorta

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2014. 06. 28.

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a porcukorral, a sóval és a vajjal összegyúrjuk. Beledolgozzuk a tojást, és ha attól sem állna össze, egy kevés vizet is hozzáadunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Legalább 1 órára, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy nagy tortaformát úgy, hogy 2-3 ujjnyi magas pereme legyen. Az alját villával megszurkáljuk, és a forró sütőben aranysárgára sütjük.

Közben a 20 dkg cukorral ízesített vízben puhára főzzük a megtisztított, 1 cm-es darabokra vágott rebarbarát, majd leszűrjük.

Az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot a 3 dl tejjel és ízlés szerinti cukorral, és ha kihűlt, a 2 dl habbá vert tejszínnel összedolgozzuk, végül az alaposan lecsepegtetett rebarbarát is hozzáadjuk.

A krémet a tésztával bélelt formába töltjük, és a tetejét kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett, kicsumázott eperrel úgy, hogy az eper csúcsa felfelé nézzen.

1 órára jégbe hűtjük, a tortakarimát lehúzzuk róla, és már tálalhatjuk is. Ha nagy piteformában sütjük, abban is tálaljuk.

Megjegyzés
A receptet Barna Jánosné küldte, fotó: AS.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

14 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

14 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.