Az epret és a rebarbarát 1 cm-es kockákra vágjuk. Lábasba vagy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom levét és reszelt héját, és 15-20 perc alatt lekvár sűrűségűvé főzzük. Félretesszük, hogy lehűljön.
A kekszet késes aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk, majd tálba öntjük. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kekszmorzsával.
Robotgéppel habosra keverjük a mascarponét, a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét a porcukorral együtt.
Előkészítjük a poharakat, és szépen egymásra rétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: alulra egy sor krém, majd rá vékonyan a vajas kekszmorzsa, végül az epres-rebarbarás lekvár. Újabb réteg krém és kekszmorzsa következik, majd a tetejére ismét egy sor gyümölcslekvár kerüljön. Végül friss eperszemekkel díszítjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ EPRES-REBARBARÁS SAJTTORTA POHÁRBAN
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.