Elkészítés: Szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, a tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni, amikor félkemény a hab, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk. Majd a kikavart tojássárgájához felváltva hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Laza mozdulatokkal keverjük, hogy ne törjük össze a habot.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a piskótamasszát. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük kb. 8-10 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a tésztánk.
Liszttel meghintett konyharuhára borítjuk a kisült piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt, és még melegen feltekerjük a konyharuhával, betekerjük a levett sütőpapírba is, hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a cukrásztejszínhez hozzáadjuk a zseléfixet, majd felverjük, összekeverjük a ricottával.
A piskótát kitekerjük, megkenjük a dzsemmel, rásimítjuk a tejszínes ricottakrémet, majd sorba rárakjuk az epreket. A sütőpapír segítségével ismét feltekerjük. Néhány órát a hűtőben pihentetjük.
Ferdén szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.