ElkészÍtés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport jól elkeverjük. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra verjük. A tojásokat csipet sóval, a lisztes keverékkel és a tejjel összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 20 percig sütjük, végül hagyjuk hűlni.
A túrót áttörjük, és 10 dkgcukorral kikeverjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és addig melegítjük, amíg felolvad. Evőkanalanként a túróhoz adjuk. A tejszínt a maradék cukorral habbá verjük, a felét a túróhoz keverjük, a másik felét habzsákba töltjük. A túrókrémet a kihűlt tésztára kenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, kettévágjuk, és szép sorban a krém tetejére ültetjük. Kb. 20 szeletre vágjuk, habzsákkal tejszínhabot nyomunk a tetejükre.
Ez a sütemény elkészíthető más gyümölcsök felhasználásával is (pl. banán, barack, cseresznye). Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.