Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Epres sztracsatella torta recept
recept
Mester

Epres sztracsatella torta

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2014. 05. 13.

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 16 cm átmérőjű kapcsos tortaforma lapjára sütőpapírt helyezünk, oldalát kilisztezzük, majd a keretet is rátesszük, és jól meghúzzuk a papírt.

A szobahőmérsékletű vajat egy kézi robotgéppel 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk tojásokat. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport és aprított csokoládét összekeverjük. A vajas kerevékbe apránként beledolgozzuk a szárazanyagok keverékét. Az így elkészült tésztamasszát a sütőpapírral bélelt formába öntjük, tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütő középső rácsán kb. 60 perc alatt készre sütjük. Rácsra kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez az epret megtisztítjuk – 5 db-ot félreteszünk díszítésre –, majd a többit leturmixoljuk és átpasszírozzuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Közben a hűtött tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatinlapokat kifacsarjuk, és egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Kb. 5 evőkanál eperpürét és a maradék cukrot a forró zselatinhoz keverjük, összeforraljuk.

A tűzről levéve a többi gyümölcspüréhez öntjük, és a tejföllel együtt alaposan összekeverjük – a tálat hűtőbe tesszük, és időnként megkeverjük, amíg elkezd zselésedni a krém.

A felvert tejszínhab 1/3-át a zselés gyümölcskrémhez keverjük gyors mozdulatokkal, majd a maradékot is óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze.

A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük és köré húzunk egy 8-9 cm magas tortakarikát. Az elkészült krémet a tortalapok közzé töltjük, a krémből félreteszünk a díszítéshez is. A karimát eltávolítjuk, és a tortát a maradék eperkrémmel bevonjuk. A félrerakott krémet habzsákba töltjük, és csillagnyomóval tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Legalább 6 órát hagyjuk hűtőben kidermedni a tortát.

Tálalás előtt a félretett eperszemekkel díszítjük, és vízgőz felett olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk a tortát.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

7 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

7 órája

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

7 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.