Elkészítés: Az uborkákat alaposan megmosod. NEM KELL LEVÁGNI A VÉGÜKET! (Csak a száracskájukat, ha van.) Az üveg aljára teszel egy réteg összevágott kaprot. Beleteszed az uborkákat, szépen rakosgatva. A babérlevelet mellészurkálod. A fokhagymát zúzva szintén rászórod. A borsot és a sót és a másik adag kaprot a tetejére szórod.
Az üveg kb. háromnegyedig legyen tele. Majd ráteszel egy szelet kenyeret lehetőleg a csücske legyen, lehet félbarna, de a barna még jobb.
Felöntöd hideg vízzel. Én egy darab fóliával szoktam letakarni. Napos helyre teszed, és csak praktikusságból javaslom, hogy egy műanyag pitlibe állítsd bele, ha kiforr, nem csurog ki a leve, nem hagy nyomot.
Ha nagyon napsütötte helyed van, akkor a második napon kóstold meg, még lehet sózni. Én a harmadik naptól kezdve már árnyékos helyre rakom. A ropogósság szintjétől (kóstolás!) függően általában a negyedik napon már ehető.
Szétszedem, az uborkákat lemosom, és 7 decis üvegekbe rakom át, majd felöntöm a leszűrt lével.
Sok sikert! Szerintem nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.