A padlizsánokat mossuk meg és szeleteljük fel kb. 1 cm vastag karikákra. A padlizsánkarikák mindkét oldalát sózzuk meg, majd 20 percre tegyük félre. A hagymát nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le és egy kevés vízben pároljuk meg.
Ha a víz elpárolgott, öntsünk a hagymára egy kevés olajat, és pirítsuk meg. Ízesítsük egy csipetnyi fahéjjal, öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá az átpasszírozott paradicsomokat és a darált húst, majd pároljuk tovább.
Öntsünk hozzá egy pohár vizet, fedjük le, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a víz el nem fő. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük hozzá a tojások felvert habját. (A tojások sárgáját a besamel készítéséhez fogjuk felhasználni.)
A padlizsánkarikákat papírtörlővel szárítgassuk meg, majd mindkét oldalukat kicsit süssük meg. A karikára vágott burgonyákat szintén pirítsuk meg egy kicsit, majd egy mély tepsibe rétegesen rakjunk padlizsánt, burgonyakarikákat, illetve darált húst. Ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak, de a felső réteg mindig padlizsán legyen.
Készítsük el a besamelmártást: a vajat olvasszuk fel, és keverjük hozzá a lisztet. Ha a liszt aranyszínűvé pirul, adjuk hozzá a forró tejet, majd a tojássárgákat. Tovább már ne főzzük a mártást. Adjuk hozzá a szerecsendiót és a reszelt sajtot. Jól keverjük össze, és öntsük a tepsibe, a rakott padlizsánra. Előmelegített sütőben közepes lángon 30-40 percig süssük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.