Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Esterházy-rostélyos Gundel módra recept
recept
Bonyolult

Esterházy-rostélyos Gundel módra

60 perc
6 adag
Költséges
2016. 08. 15.

Elkészítés

  1. A kiklopfolt és az inaknál bevagdosott hússzeleteket megsózzuk, és lisztbe mártjuk. Forró zsírban, erős tűzön két oldalukon elősütjük, majd egy lábasban körberakjuk.
  2. A zöldségeket vékony metéltre, a hagymát apróra vágjuk, és a kiegészített húszsírban sóval, borssal aranysárgára pirítjuk. Ezután felöntjük kevés csontlével (vagy vízzel) és borral, felforraljuk, levét rászűrjük a húsra, és azt a citrom levágott héjával, babérlevéllel, apróra vagdalt kaprival és mustárral fedő alatt pároljuk. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a zöldségeket, és együtt, rövid lében készre pároljuk.
  3. Ekkor eltávolítjuk a citromhéjat és a babérlevelet, majd az edény rázogatása közben, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk az ételt. Citromlével, kevés cukorral utánaízesítjük és jól összeforraljuk.
  4. Tálaláskor petrezselyem zöldjével meghintjük. Galuskát, spagettit vagy párolt rizst adunk hozzá.
Megjegyzés
A recept a városligeti vendéglős 1934-ben megjelent, majd a fiai által is kiadott Kis magyar szakácskönyvéből származik.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Rostélyos pecsenye
Recept
Bonyolult

Rostélyos pecsenye

75 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kakukkfüves marhaszelet
Recept
Bonyolult

Kakukkfüves marhaszelet

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Marhahúsos burrito
Recept
Bonyolult

Marhahúsos burrito

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Serpenyős rostélyos
Recept
Egyszerű

Serpenyős rostélyos

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hajdu István László szerző profilképe

Hajdu István László

Hasonló receptek

Rostélyos pecsenye  recept
Recept
Bonyolult

Rostélyos pecsenye

75 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kakukkfüves marhaszelet recept
Recept
Bonyolult

Kakukkfüves marhaszelet

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Marhahúsos burrito recept
Recept
Bonyolult

Marhahúsos burrito

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Serpenyős rostélyos recept
Recept
Egyszerű

Serpenyős rostélyos

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hajdu István László szerző profilképe

Hajdu István László

Friss receptek

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.