Elkészítés: Először is elkészítjük a főtt krémet: kikeverjük a sárgájákat a liszttel és kb. 1,5 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzádolgozzuk a lisztes keveréket, és sűrűsödésig főzzük. Félretesszük, kihűtjük.
Közben egyesével megsütjük az 5 db lapot. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral majd hozzákeverjük a lisztet és a diót. Sütőpapíron körberajzoljuk a tortaformát, és egyenletesen rákenjük a masszát. 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük, és egy kés segítségével még forrón leválasztjuk a sütőpapírról. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ezt megismételjük még négyszer.
A lapokat egymásra téve egyformára igazítjuk, a szélüket egy késsel levágjuk, vagy kiszúrjuk a tortaformával őket.
A legszebb lapot bevonjuk fehércsokival, majd az olvasztott étcsokival vonalakat húzzunk rá, és egy fogvájóval, a csíkokra merőlegesen, váltakozó irányból „belekarcolunk”. Így kapjuk meg az Esterházy tortára jellemző mintát. Hagyjuk dermedni.
A tejszínt keményre verjük, és hozzádolgozzuk a főtt krémet és a konyakot.
A krémet egyenletesen elosztva betöltjük a lapokat úgy, hogy az oldalára is maradjon. Az oldalát darált dióval bepanírozzuk. Jó, ha áll legalább fél napot fél hideg helyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.