Elkészítés: 1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük, eközben apránként hozzáadogatjuk a 6 evőkanál cukrot. A felvert habba egyenként belekeverjük a tojássárgáját, és tovább verjük. Végül beleforgatjuk az átszitált lisztet és kakaóport.
2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, kihűtjük, majd óvatosan 3 lapra vágjuk.
3. A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük, majd a tejszínnel és a porcukorral folyamatosan kevergetve felforraljuk. Ha kihűlt, habverővel apránként hozzákeverjük a vajat, míg teljesen sima állagú nem lesz. Hűtőbe rakjuk.
4. A krémet körülbelül 3 részre választjuk, és 2 részt a lapok közé töltünk. A maradék krém egy részével vékonyan bevonjuk a torta oldalát és tetejét. A torta oldalára tortadarát tapasztunk, a tetejét kakaóporral vagy csokireszelékkel vékonyan megszórjuk. A maradék krémet habzsákba töltjük, és díszítjük vele a torta tetejét.
Jó étvágyat hozzá! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.