Elkészítés: A tésztához a csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, ha kissé kihűlt, belekavarjuk a tojássárgákat. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, beletesszük a csokis krémet, tovább verjük, majd a sütőporos-szódabikarbónás liszttel is hozzáadjuk. Ezt egy 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, 2-3-as fokozaton 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a lisztet, a keményítőt, a cukrot a vízben besűrítjük, beletesszük a tojássárgákat, és még 1 percig főzzük. A tűzről levéve belereszeljük 1 citrom héját, majd belecsavarjuk a citromok levét, hozzáadjuk a vajat. Jól összekeverjük. Ha a tészta 20 perce lejárt, elkezdjük felverni a tojásfehérjét a cukorral. A tésztát kivesszük a sütőből, ráöntjük a krémet, a tetejére simítjuk a tojáshabot, és még 10 percig 1-es fokozaton sütjük, hogy a hab kissé megbarnuljon.
A kész torta tetejét kakaóporral egyenletesen megszórjuk, díszíthetjük citromfűlevelekkel is. Hűtőben 1 éjszakát pihentetjük a tortaformában!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.