Elkészítés: Hámozzunk meg 3-4 közepesen nagy répát, majd ezeket reszeljük le. Ha sok levet ereszt, célszerű leszűrni belőle egy keveset, különben a tészta nem lesz megfelelő állagú.
A tésztához habverő segítségével keverjük össze egy tálban a tojást a kristálycukorral, amíg kellemesen halványsárga színe és picit krémszerű állaga nem lesz (a levegőbuborékok miatt). Ezek után adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. További keverés után következik a reszelt répa és az olaj is - majd még kevergessük.
Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig süssük.
Amíg a piskóta sül, keverjük ki a torta tetejére kerülő sajtkrémet. Ehhez mikróban olvasszuk fel a vajat egy tálban, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát (vagy vaníliás cukrot).
Ha kihűlt a répatorta, a tetejére kenjük fel a sajtkrémet viszonylag vastagon. A tökéletes ízért a mázra még szitáljunk kakaóport. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.