Elkészítés: Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a csíkokra vágott húst, és fehéredésig sütjük. Sóval, őrölt borssal és finomra aprított fokhagymával ízesítve a saját levében megpároljuk, majd az ételkeményítővel elkevert tejföllel besűrítjük. Csak a végén adjuk hozzá a finomra vágott kaprot, hogy a főzés miatt ne veszítse el a színét és az aromáját.
A fánkhoz 3 dl langyos tejjel, az élesztővel, a cukorral és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, az olvasztott vajjal, kevés sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és fánkszúróval kiszaggatjuk. A fánkokat további fél órát kelesztjük, és közepesen forró olajban kisütjük.
Az elkészült fánkokat félbevágjuk, és megtöltjük a kapros-tejfölös csirkével. Friss zöldsalátát kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.