Előkészítés: A darált húst a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a majoránnával, a borral összegyúrjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és fél órára betesszük a hűtőbe. A barackot lecsepegtetjük, szeletkékre vágjuk. A salátaleveleket leöblítjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat. A húsmasszából 4 pogácsát formázunk, és mindkét oldalukat barnára pirítjuk az olajba. Félretesszük. A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat, a cukrot, kissé megpirítjuk, és belekeverjük a barackot. Két-három percig kevergetve átforrósítjuk. A zsömléket vízszintesen kettévágjuk, alsó felükre salátalevelet fektetünk, erre borítjuk a húspogácsát. Rárakjuk a barackot, és 1-1 mokkáskanál ketchupöt. Befedjük a zsömlék tetejével, és kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 616 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.