Előkészítés: A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a 10 dkg cukorral, egy csipet sóval, a sütőporral, a vajjal, a tojással, fóliába tekerjük, és legalább fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát gerezdekre vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy kb. 2-3 cm magas pereme is legyen. Kirakjuk az almagerezdekkel, a sütőben kb. 30-40 percig sütjük, amíg a tészta kissé megpirul és az alma puha lesz. A tortát kissé hűlni hagyjuk. A maradék cukrot elkeverjük a pudingporral és 3 ek. borral. A maradék bort felforraljuk. A pudingporos masszát a forró borhoz öntjük, és kevergetve 1 percig forraljuk. Azonnal a még meleg tortára öntjük, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt tejszínhabbal, almagerezdekkel díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 1234 kJ/295 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.