Elkészítés: A tök alsó, öblös végét levágom, magházát eltávolítom. A sárgarépát is felvágom, beteszem egy olajozott serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, 200 C fokon 30 percig sütöm. Néhány tökkockát félreteszek.
Közben a póréhagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát aprítom.
Egy serpenyőben, szárazon, kicsit megpirítom a tökmagot, félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon megsütöm a sonkát, kiveszem, félreteszem.
A zsiradékon a hagymát dinsztelem egy kis ideig, majd beledobom az aprított fokhagymát, fűszerezem, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, hozzáadom a felvágott chilit, a krumplit, s főzöm. Majd hozzáadom a sült tököt és répát, tovább főzöm.
Amikor kész, öntök hozzá bort, tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele néhány sült tököt, sült sonkát, szórok rá tökmagot, locsolok rá tökmagolajat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.