Elkészítés: A 6 tojásból a szokott módon piskótát sütünk úgy, hogy a liszthez adjuk az 1 citrom reszelt héját is (ha valaki szeretné, nagyon szívesen leírom ennek a menetét is!!!!). Én egy 26 cm-es tortaformában sütöttem, így nagyon jók lettek az arányok. Még melegen ketté vágjuk és így hagyjuk kihűlni.
Míg sül a piskótánk, feltesszük főni a vaníliás cukorral, a cukorral és a tejjel kikevert vaníliás pudingot. Ha elkezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, és néha megkavarva kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint (vigyázzunk a margarint soha ne olvasszuk fel folyékonyra, mert nem dermed meg újra!!!), valamint a második citrom reszelt héját, illetve 1,5 citrom kifacsart levét. Én robotgéppel szoktam az egészet összekeverni, mert úgy biztosan nem marad csomós! Ezután a robotgép segítségével habbá verjük a habtejszínt úgy, hogy keverés közben fokozatosan beleszórjuk a zselatin fixet. Majd a habot összeforgatjuk a vaníliás krémmel. Kb. fél óra alatt a hűtőben jól összedermed, és nagyon könnyű vele tovább dolgozni.
A krémet rákenjük az alsó piskótalapra, majd ráborítjuk a felsőt.
Egy edénybe beletördeljük a fehér csokit, hozzáadjuk a margarint és a tejet (mindenhol azt olvasom, hogy gőz felett kell vele dolgozni, én csak simán a gázon szoktam, nagyon pici lángon, de ha valaki jobban szereti gőz fölött olvasztani a csokit, úgy is tökéletes). Addig olvasztjuk, míg teljesen homogén állagú anyagot kapunk. Még forrón ráöntjük a tortára, és hűtőbe tesszük dermedni.
Ha a csoki jól megszilárdult, felszeleteljük 8 szeletre. Mindegyik szeletre 1-1 karika citromot teszünk, amit a megmaradt 1/2 citromból karikázunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.