Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fekete-erdő tornyocska recept
recept
Rafinált

Fekete-erdő tornyocska

120 perc
0 adag
Megfizethető
1
2012. 08. 21.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint kissé felolvasztjuk, és a porcukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a kakaóport elkeverjük annyi forró vízzel, hogy hasonló állagú legyen, mint a kikevert margarin, és a keverékhez adjuk. Ezután beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet. Papírral kibélelt tepsiben vékony lapokat sütünk belőle. Ez a mennyiség 2 db normál tepsibe elegendő. Viszonylag alacsony hőfokon (170-180 fok) sütjük, kb. 15 perc alatt. Édes morzsával még forrón meghintjük és visszafordítjuk, hagyjuk kihűlni.

A meggykrémhez a vizet a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a zselatint. Kevergetjük, míg el nem olvad. A tejszínt habosra keverjük, hozzáadjuk az ízesített joghurtot, az ételfestéket, és az aromát, óvatosan elkeverjük. Ha a zselatin annyira kihűlt, hogy még kicsit csípi az ujjunkat (60 fok), a krémhez adjuk, és határozott mozdulatokkal elkeverjük.

Olajjal vékonyan kikent és porcukorral meghintett tepsibe öntjük, majd hűtőbe tesszük. Dermedés előtt eléggé folyékony, de nem kell megijedni, meg fog dermedni (3-4 óra, a biztos dermedés 1 éjszaka). Viszont gyorsan kell vele dolgozni, hogy nehogy csomós legyen.

A konzerv meggy levébe egy kis aromát keverünk, és ebben áztatjuk a meggyet, ha lehet, 1 éjszakát.

3 dl tejszínt felverünk, és az egyik felébe kakaóport keverünk. (Csokipudingot is főzhetünk, amit tejszínnel lehet lazítani)

Az étcsokoládét vízgőz felett egy kevés étolaj hozzáadásával felolvasztjuk, és vékonyan egy sütőpapírra öntjük.

Ha minden megdermedt, szögletes kiszúróval kivágjuk a részeket és egymásra illesztjük. A lecsepegtetett meggyet a fehér és a csokis tejszínrétegbe rejthetjük. Az aromás meggylevet se öntsük ki, locsoljuk meg vele a kakaós lapokat. Még jobb, ha meggypálinkát vagy cherryt használunk.

Már csak a rétegezés van hátra: csokis lap + meggykrém + csokis lap + csokis tejszín + fehér tejszín + magozott meggy + meggykrém + étcsokoládé + díszítés. A csokis és a fehér tejszín réteget formázócső nélküli egyszerű műanyag zsákból tudjuk kinyomni.

Megjegyzés
Természetesen nem kell egyesével készíteni a kockákat, ha nem akarjuk. Ha egyben készítjük, akkor célszerű a krémek dermedése előtt egyszerre összeállítani a rétegeket, és azután hagyni kihűlni, majd ezt követően szeletelhetjük. Ehhez célszerű lehúzható keretet vagy pl. tortaformát használni. Kicsit macerás, de jól előkészíthető vendégkápráztató. Ha a vendégek érkezése előtti napon mindent előkészítünk, akkor könnyen fenntarthatjuk azt az illúziót, hogy a sütit a vendégek érkezése előtti percekben készítettük, hiszen szuper friss lesz, mikor a vendégek elé tesszük. Így viszont rengeteg időnk marad a menü többi részének elkészítéséhez. A receptet és a fotót Huczitomi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

1 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno)
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet recept
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno) recept
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával recept
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország recept
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal recept
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.