A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Fekete-erdő tornyocska recept
recept
Rafinált

Fekete-erdő tornyocska

120 perc
0 adag
Megfizethető
1
2012. 08. 21.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint kissé felolvasztjuk, és a porcukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a kakaóport elkeverjük annyi forró vízzel, hogy hasonló állagú legyen, mint a kikevert margarin, és a keverékhez adjuk. Ezután beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet. Papírral kibélelt tepsiben vékony lapokat sütünk belőle. Ez a mennyiség 2 db normál tepsibe elegendő. Viszonylag alacsony hőfokon (170-180 fok) sütjük, kb. 15 perc alatt. Édes morzsával még forrón meghintjük és visszafordítjuk, hagyjuk kihűlni.

A meggykrémhez a vizet a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a zselatint. Kevergetjük, míg el nem olvad. A tejszínt habosra keverjük, hozzáadjuk az ízesített joghurtot, az ételfestéket, és az aromát, óvatosan elkeverjük. Ha a zselatin annyira kihűlt, hogy még kicsit csípi az ujjunkat (60 fok), a krémhez adjuk, és határozott mozdulatokkal elkeverjük.

Olajjal vékonyan kikent és porcukorral meghintett tepsibe öntjük, majd hűtőbe tesszük. Dermedés előtt eléggé folyékony, de nem kell megijedni, meg fog dermedni (3-4 óra, a biztos dermedés 1 éjszaka). Viszont gyorsan kell vele dolgozni, hogy nehogy csomós legyen.

A konzerv meggy levébe egy kis aromát keverünk, és ebben áztatjuk a meggyet, ha lehet, 1 éjszakát.

3 dl tejszínt felverünk, és az egyik felébe kakaóport keverünk. (Csokipudingot is főzhetünk, amit tejszínnel lehet lazítani)

Az étcsokoládét vízgőz felett egy kevés étolaj hozzáadásával felolvasztjuk, és vékonyan egy sütőpapírra öntjük.

Ha minden megdermedt, szögletes kiszúróval kivágjuk a részeket és egymásra illesztjük. A lecsepegtetett meggyet a fehér és a csokis tejszínrétegbe rejthetjük. Az aromás meggylevet se öntsük ki, locsoljuk meg vele a kakaós lapokat. Még jobb, ha meggypálinkát vagy cherryt használunk.

Már csak a rétegezés van hátra: csokis lap + meggykrém + csokis lap + csokis tejszín + fehér tejszín + magozott meggy + meggykrém + étcsokoládé + díszítés. A csokis és a fehér tejszín réteget formázócső nélküli egyszerű műanyag zsákból tudjuk kinyomni.

Megjegyzés
Természetesen nem kell egyesével készíteni a kockákat, ha nem akarjuk. Ha egyben készítjük, akkor célszerű a krémek dermedése előtt egyszerre összeállítani a rétegeket, és azután hagyni kihűlni, majd ezt követően szeletelhetjük. Ehhez célszerű lehúzható keretet vagy pl. tortaformát használni. Kicsit macerás, de jól előkészíthető vendégkápráztató. Ha a vendégek érkezése előtti napon mindent előkészítünk, akkor könnyen fenntarthatjuk azt az illúziót, hogy a sütit a vendégek érkezése előtti percekben készítettük, hiszen szuper friss lesz, mikor a vendégek elé tesszük. Így viszont rengeteg időnk marad a menü többi részének elkészítéséhez. A receptet és a fotót Huczitomi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

1 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.