Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Babgulyás
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Vadas marha
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Fekete-erdő torta (rumos meggyel) recept
recept
Mester

Fekete-erdő torta (rumos meggyel)

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 04. 12.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókból kerek piskótalapot sütünk egy 26 cm-es kapcsos formában. Teljesen hagyjuk kihűlni, és keresztben 3 egyforma lapra vágjuk. (Előző nap szoktam megsütni, másnap szebben szeletelhető, mint frissen.)

A meggyet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk, a többit kimagozzuk. A meggy levéből a lapok locsolásához félreteszünk, a többit a cukorral és a pudingporral, összefőzzük, majd elkeverjük benne a meggyet, a meggylekvárt, fahéjjal ízesítjük és kihűtjük.

A hideg tejszínt a cukrokkal és a fixálóval kemény habbá verjük.

Az alsó lapot meglocsoljuk a félretett meggy levével, elosztjuk a meggytöltelék felét rajta, és bevonjuk tejszínnel. A középső lappal is így járunk el. A fedőlapot is meglocsoljuk, majd bevonjuk az oldalát és a tetejét tejszínnel.

A torta szélére nyomunk 12 tejszínrózsát, a félretett meggyszemeket ráültetjük, és közepére halmozzuk a csokoládéforgácsot.

Tálalás előtt néhány óra dermedési-érési időt hagyjunk a tortának!

Megjegyzés
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.