Elkészítés: A tésztához a hozzávalókból kerek piskótalapot sütünk egy 26 cm-es kapcsos formában. Teljesen hagyjuk kihűlni, és keresztben 3 egyforma lapra vágjuk. (Előző nap szoktam megsütni, másnap szebben szeletelhető, mint frissen.)
A meggyet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk, a többit kimagozzuk. A meggy levéből a lapok locsolásához félreteszünk, a többit a cukorral és a pudingporral, összefőzzük, majd elkeverjük benne a meggyet, a meggylekvárt, fahéjjal ízesítjük és kihűtjük.
A hideg tejszínt a cukrokkal és a fixálóval kemény habbá verjük.
Az alsó lapot meglocsoljuk a félretett meggy levével, elosztjuk a meggytöltelék felét rajta, és bevonjuk tejszínnel. A középső lappal is így járunk el. A fedőlapot is meglocsoljuk, majd bevonjuk az oldalát és a tetejét tejszínnel.
A torta szélére nyomunk 12 tejszínrózsát, a félretett meggyszemeket ráültetjük, és közepére halmozzuk a csokoládéforgácsot.
Tálalás előtt néhány óra dermedési-érési időt hagyjunk a tortának!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.