Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat egyesével összekevertem a cukorral, és itt belekerült a csipet só is. Utána kanalanként jött bele a rétesliszt és a késhegynyi szódabikarbóna, majd a kakaópor. A 6 db tojásfehérjét felvertem kemény habbá, majd óvatosan beledolgoztam a kakaós masszába. Egy csatos tortafomát kivajaztam, liszttel megszórtam, és beleöntöttem a tésztamasszát. 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem, majd a sütőben hagytam kihűlni.
A meggyes szószhoz a rumos meggylében elkevertem a cukrot, a fahéjat és az étkezési keményítőt, majd felfőztem, amíg besűrűsödött. Ekkor levettem a tűzről, és hozzáadtam a kimagozott rumos meggyeket.
A fehér krémhez a tejszínt felvertem kemény habbá a cukorral és a vaníliaaromával. 3 evőkanál vízben elkevertem a zselatint, és pár másodpercre beraktam a mikróba, nem szabad forralni, éppen csak elolvadjon benne a zselatin, majd hozzákevertem a tejszínhez, és jól összedolgoztam vele.
A tortalapot három részre vágtam, miután teljesen kihűlt. Az alját megkentem a fehér krém felével, majd rákentem a meggyes szósz felét. Ezután jött a középső tortalap, amire rákentem a krém másik felét és a maradék meggyet. Végül rákerült a torta teteje, majd egy fél órára hűtőben helyeztem.
A külső fehér krémhez a tejben elkevertem a 2 zacskó tejszínport, belekerült a vaníliaaroma, majd felvertem kemény habbá. A zselatint elkészítettem ugyanúgy, mint a belső fehér krémnél. :)) Ezzel a krémmel kentem be a tortát kívülről. Egy kevéske krémet félrettem, amivel a tetejét díszítettem a tortának. Miután a krémet rákentem, a tábla étcsokoládét lereszeltem, és megszórtam az egészet vele.
Legeslegvégül a tetejére nyomkodtam kis fehér kupacokat, amiknek a tetejére még 1-1 szem rumos meggyet helyeztem dekorációnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.