Elkészítés: A piskótához az egész tojásokat, a cukrot és a vizet majdnem forrásig melegítjük vízgőz felett, majd kihűlésig folyamatosan keverve habbá keverjük. A lisztet, a kakaóport és a kukoricakeményítőt összekeverjük, majd lazán a felvert tojásokba keverjük. Keverés közben hozzáadjuk az olvasztott margarint.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokos sütőben 9 percig sütjük. Amikor a piskóta kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hosszában kettévágjuk. Meggylekvárral megkenjük az egyik kakós lapot.
A csokoládét megolvasztjuk, és belekeverjük a porcukrot és a felvert tejszínhabot is, majd a lekvárral bekent piskótára egyenletesen rákenjük. A lecsepegtetett meggybefőtt felét rászórjuk, ráhelyezzük a másik kakaós lapot. Megszórjuk a maradék meggybefőttel, erre kerül a következő krém, amit úgy kapunk, hogy a cseresznyepálinkát a porcukorral, a vízben feloldott zselatinnal és a felvert tejszínhabbal összekeverjük.
A süteményt a hűtőszekrényben megdermesztjük. Dermedés után kockákra, hosszúkásra vágjuk, vagy nagyobb piskótaszaggatóval kis tortácskákat szúrunk belőle.
Tálaláskor a tányér közepére a meggyszirupból és a vaníliamártásból két csepp formát alakítunk ki. A bal oldalra rakjuk a Fekete-erdő tortácskát, csokoládéforgáccsal és piros cseresznyével díszítve a tetejét. A másik oldalra fehér csokoládéforgácsot szórunk, erre tesszük rá a vaníliafagyit, és kakóporral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.