Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral géppel habosra keverjük. 5-6 perc alatt szépen felhabosodik, ekkor fakanállal hozákeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon alsó-felső lánggal kb. 40 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrizzük!
Míg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A sajtkrémet, a krémtúrót, a tejfölt, a porcukrot és a vanília-eszenciát alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és kézi keveréssel ehhez a masszához vegyítjük óvatosan, 1-2 kanálnyit hűtőbe teszünk belőle a díszítéshez.
A feketeszedret átpasszírozzuk (ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, előzőleg engedjük fel), hogy ne legyen benne mag, és szintén hozzá keverjük. Ettől szép lilás lesz a színe. A tejben elkeverjük a zselatint, és kevergetve forrásig felhevítjük, majd először egy kevés krémhez vegyítjük, és ezt keverjük az összeshez, így nem lesz csomós.
A már hideg piskótalapra rákenjük a krémet, és éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kockára vágjuk, minden kocka tetejére egy pöttynyi tejszínhabot teszünk, amibe 1-1 szem feketeszedret ültetünk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.