Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral géppel habosra keverjük. 5-6 perc alatt szépen felhabosodik, ekkor fakanállal hozákeverjük a sütőporos lisztet, és sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon alsó-felső lánggal kb. 40 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrizzük!
Míg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A sajtkrémet, a krémtúrót, a tejfölt, a porcukrot és a vanília-eszenciát alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és kézi keveréssel ehhez a masszához vegyítjük óvatosan, 1-2 kanálnyit hűtőbe teszünk belőle a díszítéshez.
A feketeszedret átpasszírozzuk (ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, előzőleg engedjük fel), hogy ne legyen benne mag, és szintén hozzá keverjük. Ettől szép lilás lesz a színe. A tejben elkeverjük a zselatint, és kevergetve forrásig felhevítjük, majd először egy kevés krémhez vegyítjük, és ezt keverjük az összeshez, így nem lesz csomós.
A már hideg piskótalapra rákenjük a krémet, és éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kockára vágjuk, minden kocka tetejére egy pöttynyi tejszínhabot teszünk, amibe 1-1 szem feketeszedret ültetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.