Elkészítés: A töltelékhez a pudingporokat egy jénai tálban a tej harmadával gépi habverővel simára keverem, aztán jöhet a maradék tej. Mikróban néhányszor megkavarva keményre főzőm, ha kész, hozzáadom a tejfölt, a cukrot, az aromát, a reszelt citrom héját, és gépi habverővel simára keverem. Hagyom hűlni, közben néhányszor a gépi habverővel megtöröm, elkészítem a tésztát, akkor folytatom, amikor a tészta a tepsiben van.
A tojásfehérjékből kemény habot verek, egy keverőtálba a tejfölös pudinghoz adom, először egy kicsit, szoktatom őket – 1 kanálnyit elkavarok benne –, aztán a többit óvatosan, spatulával, átforgató mozdulatokkal hozzáadom úgy, hogy ne törjem össze a habot.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztához gépi habverővel a tojássárgáját a cukorral, az aromával kihabosítom. Egy nagyobb tálban a lisztet, a sót és a sütőport összekeverem, hozzáadom a margarint, ha már homogén, jöhet a habos tojássárgája. Jól kigyúrom a tésztát, majd kettéveszem 1+-2/3 arányban.
A nagyobb darabot a tepsi kibélelésére szánt sütőpapíron tepsi méretre nyújtom, aztán beleteszem a tepsibe. Erre teszem a tölteléket, elegyengetem. A kisebbik tésztát megfelezem, az egyik felét gyúródeszkán kb. 2 milliméter vastagra elnyújtom, derelyevágóval 1 centis csíkokra vágom, majd a töltelék egyik felét berácsozom vele. A maradék tésztához 1 kanál kakaót adok, jól összegyúrom, majd részletekben lereszelem, a fedetlen töltelékre szórom.
180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. Sütés közben érdemes ránézni, ha nagyon puffad, egy húsforgató villával megszúrom, kiengedem a gőzt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.