Elkészítés: 1. Az élesztőt a cukorral és egy pici langyos tejjel felfuttatjuk.
2. Összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojássárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel. Lágyra kell gyúrni!
3. Langyos helyen kelesztjük 1/2 órát.
4. A krémhez a margarint a cukrokkal és a citromhéjjal habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát. A tésztát téglalap alakúra, fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert krémmel.
5. Alulról felfelé, mint egy tekercset, feltekerjük, kb. 6 cm-es darabokra vágjuk.
6. Kikenünk olajjal egy kuglófformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
7. Állítva /nem szorosan/ beletesszük a tésztadarabokat a formába. Ismét kelesztjük 1/2 órát.
8. Meleg sütőben (200 fok) kezdjük a sütést, majd mérsékeljük a hőt.
9. Félidőben a langyos cukros-tejes keverékkel meglocsoljuk.
10. Ha megsült, kifordítjuk a formából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.