Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, szárukat, levelüket levágjuk, leszedjük. A túrót nagyon finomra áttörjük. A vaníliarudat kettévágjuk, a pépjét kikaparjuk.
Elkészítés: Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd beletesszük a mézet, a citromfüvet és a vaníliapépet. Összekeverjük, majd az egészet beleforgatjuk a túróba. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A mangót élére állítjuk, a közepétől fél centire, jobbra elvágjuk, majd fél centiméterre balra is. Így a mag visszamarad pici gyümölccsel, amit lefaraghatunk. A levágott gyümölcshúst meghámozzuk, majd daraboljuk. A banánt megtisztítjuk, vastagra karikázzuk. A csillaggyümölcsöt felszeleteljük. A kumquatot félbevágjuk. A szőlőszemeket hagyhatjuk egészben. A pepinót félbevágjuk, kicsit kikaparjuk a belsejét, majd megtisztítjuk és daraboljuk. A feldarabolt gyümölcsöket nyársra vagy hurkapálcára húzzuk. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, és kb. 4-5 percig sütjük benne a nyársakat. A túrót tányérra adagoljuk, a megsült nyársakat rátesszük a túróra. A visszamaradt zsiradékba tesszük a mézet, kissé karamellizáljuk, majd rátesszük a narancs- és citromhéjat meg a rumot. Begyújtjuk, amikor elaludt a láng, meglocsoljuk vele a nyársakat.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 376 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.