Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, szárukat, levelüket levágjuk, leszedjük. A túrót nagyon finomra áttörjük. A vaníliarudat kettévágjuk, a pépjét kikaparjuk.
Elkészítés: Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd beletesszük a mézet, a citromfüvet és a vaníliapépet. Összekeverjük, majd az egészet beleforgatjuk a túróba. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A mangót élére állítjuk, a közepétől fél centire, jobbra elvágjuk, majd fél centiméterre balra is. Így a mag visszamarad pici gyümölccsel, amit lefaraghatunk. A levágott gyümölcshúst meghámozzuk, majd daraboljuk. A banánt megtisztítjuk, vastagra karikázzuk. A csillaggyümölcsöt felszeleteljük. A kumquatot félbevágjuk. A szőlőszemeket hagyhatjuk egészben. A pepinót félbevágjuk, kicsit kikaparjuk a belsejét, majd megtisztítjuk és daraboljuk. A feldarabolt gyümölcsöket nyársra vagy hurkapálcára húzzuk. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, és kb. 4-5 percig sütjük benne a nyársakat. A túrót tányérra adagoljuk, a megsült nyársakat rátesszük a túróra. A visszamaradt zsiradékba tesszük a mézet, kissé karamellizáljuk, majd rátesszük a narancs- és citromhéjat meg a rumot. Begyújtjuk, amikor elaludt a láng, meglocsoljuk vele a nyársakat.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 376 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.