Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A paradicsomot megmossuk, apróra darabokra vágjuk. A cukkínit, a paprikát megtisztítjuk, szeletekre, csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük.
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, áttörjük, csipetnyi sóval, a szerecsendióval és 2 dkg vajjal összekeverjük. Beledolgozzuk a tojást, a grízt és a keményítőt. Vékony rudakat sodrunk a tésztából, a rudakat 2-3 cm nagyságú darabokra vágjuk, azaz nudlikat készítünk. Bőséges vizet forralunk, és a nudlikat addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a fűszeres vajon megpirítjuk. Az olajat felforrósítjuk, a paradicsomot csipetnyi sóval és cukorral megpároljuk benne. Végül belekeverjük a bazsalikomot. Felforrósítunk 3 dkg vajat, és a zöldségek mindkét oldalát a rozmaringgal, a kakukkfű felével és a fokhagyma felével barnára pirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. A halat megmossuk, bőrős felén bevagdaljuk, az ételízesítővel fűszerezzük. Felforrósítjuk a maradék vajat, és a halat bőrös felével lefelé 2 percig sütjük benne. Megfordítjuk a halat, hozzáadjuk a maradék fokhagymát, a kakukkfüvet, és a vajjal kenegetve még 2 percig sütjük. A halat a nudlival, a zöldségekkel és a paradicsommártással tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc
1 adag: 1730 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.