Elkészítés: A piteformát vastagon kivajazzuk (én egy felfelé szélesedő piteformában készítettem a sütit, mely aljának az átmérője 18 cm, a tetejének pedig 23 cm). A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 fokra.
A meggyet összekeverjük a darált dióval, a cukorral, a fahéjjal és az keményítővel. A formába tesszük.
A tojást kikeverjük a tejföllel és az olajjal, hozzáadjuk a cukrot és a sütőporos lisztet. (Nem kell géppel dolgozni, elég a fakanál.) Ráöntjük a tésztát a meggyrétegre, és mehet is a sütőbe, tűpróbáig. (Nekem 35 perc alatt lett kész.)
A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérra borítjuk, tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.