Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A marcipánt lereszeljük (ehhez segítség, ha előtte pár percre betesszük a hűtőbe). A lereszelt marcipánt szobahőmérsékletű vajjal kézi habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a mandulaaromát. A tojások sárgáját egyenként adjuk hozzá, majd a lisztet apránként. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a masszába forgatjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket piros, a másikat zöld ételfestékkel színezzük, a harmadik tésztát nem színezzük. Mindhármat egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, egyforma téglalapokat formázunk belőle (kb. 2 cm vastagon).
Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, mielőtt összeállítjuk a süteményt.
A meggylevet a lekvárral együtt összeforraljuk, ha szükséges, kevés citromlével ízesítjük, cél, hogy kissé fanyar szirupot kapjunk.
Összeállítjuk a süteményünket, érdemes egy nagy sütőpapíron dolgoznunk. Elsőként a zöld tésztát vesszük magunk elé, megkenjük a lekváros sűrű szirup harmadával, majd erre illesztjük a fehér tésztalapot. Megkenjük a szirup második harmadával. Legutoljára, ennek tetejére jön a piros tésztalap. A süteményt frissen tartó fóliába tekerjük szorosan, és lesúlyozzuk, kb. 30 percig hagyjuk dermedni.
Miután kicsomagoljuk, a széleit levágjuk, kívülről megkenjük a maradék meggyes sziruppal. A fehércsokis mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük az olajjal. Majd óvatosan csurgatva bevonjuk vele a süteményt. Hagyjuk a mázt megdermedni. Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.