Elkészítés: Egy tortaformát kivajazunk-lisztezünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almát előkészítjük.
A vajat 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadunk 2 egész tojást, azzal is keverjük, majd fokozatosan a lisztet-sütőport-keményítőt is hozzádolgozzuk. A tortafoma aljára öntjük. Jó sűrű massza, óvatosan eligazgatjuk.
Rátesszük szép sorban az almacikkeket is, kicsit bele is nyomhatjuk a tésztába, és 35 percre 180 fokos sütőbe toljuk.
A maradék cukrot és vaníliás cukrot meg a 2 egész tojást kézi habverővel a tejfölhöz keverjük.
Ha eltelt a 35 perc, kivesszük a süteményt, és óvatosan a tetejére öntjük a tejfölös masszát. Ha nem vagyunk elég óvatosak vagy előbb kerül rá a massza, akkor kicsit össze is keveredhet a tésztával - de az sem baj! Így olyan, mintha tölteléke lenne a tejföl - az íz ugyanaz, és semmivel nem mutat rosszabbul. (Nálunk ez néha megesik - néha meg direkt így csinálom. Most véletlen volt.) Újabb 25-30 percig sütjük ugyanezen a hőfokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt átsült-e!
Melegen a legjobb, de ha netán másnapra is marad belőle, akkor se essünk kétségbe, elfogy az hidegen is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.