Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját és a cukrot összekeverjük, majd egy kis vizet hozzáadunk, hogy folyósabb legyen. Egy másik edényben a vajat kis darabokra vágjuk, és a liszttel összedolgozzuk, míg *homok* állagú nem lesz. A közepébe öntjük a tojások sárgájának és a cukornak elegyét, majd kis cipóvá összegyúrjuk. A tésztával egy kb. 26 cm-es sütőformát kibélelünk (a forma oldalára is jusson!). 20 percre 180 fokos sütőbe tesszük.
A töltelékhez 2 citrom héját lereszeljük, majd mind a 4 citrom levét hozzáfacsarjuk. A cukrot és a lisztet is hozzáadjuk, és elkezdjük melegíteni kis lángon. A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk az előbbiekhez, majd nagy lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük. Ahogy érezzük, hogy krémessé válik, levesszük a tűzről, és a már kész tésztára terítjük. (Vigyázat, nehogy odaégjen!)
A habhoz (meringue - ejtsd: möreng) a tojásfehérjét keményre verjük, és hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőport. A már kész tortára terítjük, és visszatesszük a sütőbe 10-15 percre, 130 fokon. Amikor a meringue teteje kezd barnulni, kivesszük a sütőből, és kihűlve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.