Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját és a cukrot összekeverjük, majd egy kis vizet hozzáadunk, hogy folyósabb legyen. Egy másik edényben a vajat kis darabokra vágjuk, és a liszttel összedolgozzuk, míg *homok* állagú nem lesz. A közepébe öntjük a tojások sárgájának és a cukornak elegyét, majd kis cipóvá összegyúrjuk. A tésztával egy kb. 26 cm-es sütőformát kibélelünk (a forma oldalára is jusson!). 20 percre 180 fokos sütőbe tesszük.
A töltelékhez 2 citrom héját lereszeljük, majd mind a 4 citrom levét hozzáfacsarjuk. A cukrot és a lisztet is hozzáadjuk, és elkezdjük melegíteni kis lángon. A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk az előbbiekhez, majd nagy lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük. Ahogy érezzük, hogy krémessé válik, levesszük a tűzről, és a már kész tésztára terítjük. (Vigyázat, nehogy odaégjen!)
A habhoz (meringue - ejtsd: möreng) a tojásfehérjét keményre verjük, és hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőport. A már kész tortára terítjük, és visszatesszük a sütőbe 10-15 percre, 130 fokon. Amikor a meringue teteje kezd barnulni, kivesszük a sütőből, és kihűlve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.