Elkészítés: A megtisztított burgonyát karikára vágva, sós vízben megfőzzük, alaposan leszűrjük, majd 1 dkg vajjal (margarinnal) megkent tűzálló tálba tesszük. A karajt 4 szeletbe vágjuk, vékonyra kiverjük, és bevonatos serpenyőben félig átsütjük. A maradék vajból, a lisztből és a tejből besamelt készítünk, belekeverjük a tojássárgákat, a tejfölt, a reszelt sajtot, sóval, az őrölt szerecsendióval ízesítjük, végül összekeverjük a habbá felvert tojásfehérjékkel. A fele mártást ráöntjük a burgonyára (esetleg lazán összekeverhetjük), ráhelyezzük a hússzeleteket, majd lefedjük a maradék mártással, és forróra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.
Energia: 2300 kJ/552 kcal
Szénhidrát: 61,2 g
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.