Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. Az őzgerincet megmossuk.
Elkészítés: Az őzgerincet megspékeljük szalonnával, és a római tálba fektetjük. Apró darabokban a tetejére teszünk 2 evőkanál vajat, aláöntjük a húslevest (esetleg vörösbort), beleszórjuk a borókabogyót és a citromhéjat. Lezárjuk a római tálat, a hideg sütőbe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra (gázsütő 4. fokozat), és kb. 2 órát sütjük a húst. Negyvenpercenként meglocsoljuk húslevessel (vagy vörösborral). A gombát lecsepegtetjük, 1 evőkanál vajon megpároljuk. A narancsot kifilézzük, azaz a narancsot vastagon meghámozzuk, és a húsát kivágjuk a hártyák közül. A lecsepegő levet felfogjuk. A húst kiszedjük, szeletekre vágjuk. A pecsenyelevet leszűrjük, elkeverjük a tejszínnel, a narancslével, sóval és sok frissen őrölt borssal ízesítjük. Összeforraljuk. A húst a naranccsal, a gombával és a mártással kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.