Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. Az őzgerincet megmossuk.
Elkészítés: Az őzgerincet megspékeljük szalonnával, és a római tálba fektetjük. Apró darabokban a tetejére teszünk 2 evőkanál vajat, aláöntjük a húslevest (esetleg vörösbort), beleszórjuk a borókabogyót és a citromhéjat. Lezárjuk a római tálat, a hideg sütőbe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra (gázsütő 4. fokozat), és kb. 2 órát sütjük a húst. Negyvenpercenként meglocsoljuk húslevessel (vagy vörösborral). A gombát lecsepegtetjük, 1 evőkanál vajon megpároljuk. A narancsot kifilézzük, azaz a narancsot vastagon meghámozzuk, és a húsát kivágjuk a hártyák közül. A lecsepegő levet felfogjuk. A húst kiszedjük, szeletekre vágjuk. A pecsenyelevet leszűrjük, elkeverjük a tejszínnel, a narancslével, sóval és sok frissen őrölt borssal ízesítjük. Összeforraljuk. A húst a naranccsal, a gombával és a mártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.