Elkészítés: Az aszalt fügét langyos, édes fehérborba áztatjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a dióval és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezután apránként hozzákeverni a margarinos masszához.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleönteni a jól kikevert tésztát. A beáztatott fügét lecsepegtetjük, majd a tészta tetejére rakosgatjuk (ízlés szerint). Előmelegített sütőben, közepes lángon 50 percig sütjük (ha a teteje kezdene túlságosan pirulni, alufóliával letakarjuk, és így sütjük tovább). A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, és tejszínhabbal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.