Elkészítés: A guszta pulykacomb darabot lezsíroz, bőrét mellőz, apróra vág, a vöröshagymát lereszel, a sajtot szintén apróbbra, a tojásokat 1 evőkanál tejföllel habosra ver.
Serpenyőben az olajon megdinsztel a hagymát, tűzről le, beletör a fokhagymát, vissza, 1 percig forgatva pirít, az illatozó edénybe bele a hús, ízlés szerint bors, Erős Pisti, kevergetve összerotyogtat, megpirít. Ha megitta az olajat, pótol, majd bele a tojás, frissen kevergetve összesüt, gázt le, hűlni félre.
A gyönyörű zsemléket bevág (nem teljesen), széthajtogat, mindkét feléből a belsejét óvatost kicsipked. A csipkedettet
bele a húsos töltelékbe, és annyi kanál tejfölt kever bele, hogy összeálljon.
Hőálló tálat vagy egy tepsit vékonyan kiken olívával vagy vajjal, körben a peremére kihajtva beleültet a zsemléket. Begyújt a sütőt. Megtekint a tölteléket, ha szét óhajtana töredezni, kevés tejföllel jobb belátásra bír. Meóz, sózásra nagyon figyel, ha kell, utánízesít.
Belekanalaz a zsemlék alsó fertályába, kissé meg is nyomkod, púposkásra megrak (hely lesz, a zsemlék teteje is homorú). A tetők belsejébe tapaszt jópár csipet reszelt sajtot, hirtelen ráhajt. Ha még marad sajt, a tetejére szórhat. Alufóliával lefed, usgyi be a forró sütőbe, 5-6 perc, majd lekapcsol, ajtót nem nyitogat, néhány perc, míg megterít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.