Elkészítés: 1. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, és még melegen burgonyanyomón áttörjük.
2. Összekeverjük egy csipet sóval, a zsírral, a tojással és annyi liszttel, hogy nyújtható masszát kapjunk.
3. A párizsit apró kockára vágjuk, fél dl tejföllel, sóval és őrölt feketeborssal összekeverjük.
4. A burgonyás tésztát 3-4 mm-esre nyújtjuk, és egyforma négyszögekre vágjuk.
5. Mindegyik közepébe teszünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd először a négy sarkát összenyomva, gombócokat formázunk belőle.
6. Bő forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg feljönnek a gombócok a víz tetejére.
7. Szűrőkanállal kiszedjük és tepsibe tesszük.
8. Meglocsoljuk kevés olvasztott zsiradékkal és tejföllel.
9. Forró sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.