Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A rozmaringot, a kakukkfüvet, a zsályát leöblítjük, apróra vágjuk. A nudlihoz a krumplit megmossuk, és puhára főzzük.
Elkészítés: Összekeverjük a fokhagymát az olajjal, az ecettel, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a zsályával, és belefektetjük a hússzeleteket. Legalább 1 órát pácoljuk benne. A főtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, és kissé kihűtjük. A bazsalikomot leöblítjük, összevágjuk. A krumplihoz keverjük a bazsalikomot, a tojássárgáját, a sajtot, a lisztet, sóval, borssal ízesítjük, és sima, nem ragadós tésztává összegyúrjuk. A tésztából apró, hosszúkás nudlikat formázunk, és forró sós vízben kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítunk 2 dkg fűszervajat, és megforgatjuk benne a nudlikat. Sóval ízesítjük. A mártáshoz felforrósítjuk a maradék vajat, beleöntjük a tejet és a húslevest, és habosra keverjük. A húst kivesszük a pácléből, és a grillrácson megsütjük. A dinnyét kimagozzuk, szeletekre vágjuk, és a hús mellé a rácsra fektetjük. A húst a dinnyével, a mártással és a nudlival kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 1080 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.