Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A rozmaringot, a kakukkfüvet, a zsályát leöblítjük, apróra vágjuk. A nudlihoz a krumplit megmossuk, és puhára főzzük.
Elkészítés: Összekeverjük a fokhagymát az olajjal, az ecettel, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a zsályával, és belefektetjük a hússzeleteket. Legalább 1 órát pácoljuk benne. A főtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, és kissé kihűtjük. A bazsalikomot leöblítjük, összevágjuk. A krumplihoz keverjük a bazsalikomot, a tojássárgáját, a sajtot, a lisztet, sóval, borssal ízesítjük, és sima, nem ragadós tésztává összegyúrjuk. A tésztából apró, hosszúkás nudlikat formázunk, és forró sós vízben kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítunk 2 dkg fűszervajat, és megforgatjuk benne a nudlikat. Sóval ízesítjük. A mártáshoz felforrósítjuk a maradék vajat, beleöntjük a tejet és a húslevest, és habosra keverjük. A húst kivesszük a pácléből, és a grillrácson megsütjük. A dinnyét kimagozzuk, szeletekre vágjuk, és a hús mellé a rácsra fektetjük. A húst a dinnyével, a mártással és a nudlival kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 1080 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.