Elkészítés: Citromreszelőn külön-külön lereszeljük a vörös- és fokhagymát. Nagyobb fazékba kb. 0,5 dl étolajat öntünk, tűzre téve felforrósítjuk, és gyakran kevergetve szép sárgára pirítjuk benne a vöröshagymát. Aztán belekanalazzuk a fokhagymapépet is, és fél percig együtt pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd 2 evőkanálnyi mennyiség híján (ezt megehetjük!) :) beleöntjük a sűrített paradicsomot. Ezt követően 1,8 liter hideg vízzel felengedjük, jól megkavarjuk, és lefedve, élénk tűzön főzni kezdjük.
Közben elkészítjük a rántást: kislábosban olajat melegítünk, majd 3-4 evőkanálnyi (rétes)lisztet szórunk bele, s gyakran kevergetve világos zsemlehéj színűre pirítjuk, majd hideg vízzel felengedjük, s félretesszük.
A fövésnek indult levest ízlés szerint sózzuk, kristálycukrozzuk, majd amikor forrni kezd, takarékra vesszük a lángot, és beleszórjuk a petruskát, a fehérborsot és a bazsalikom-rozmaring kezdő adagját. Ezután a levest besűrítjük a rántással, lefedjük a fazekat, és minilángon fertályórát főzzük.
Ha letelt a negyedóra, beleszórjuk a kimért száraztésztát, illetve a bazsalikom-rozmaring adag fennmaradó részét. (Gyakran kevergessük, mert a tészta hajlamos letapadni.) Ha a tészta megfőtt, a leves elkészült. Forrón és langyosan egyaránt finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.