Elkészítés: A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt, majd félretesszük. A lisztet és a sót egy nagy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, valamint a fűszert, ezután ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Meleg/langyos helyre tesszük, és legalább fél órát kelni hagyjuk. Amikor a tészta megkelt, a sütőt 200 fokra melegítjük, majd a tésztát (több részre osztjuk) téglalap alakra nyújtjuk. Egyik felére rászórjuk a sajtot, a másik felével betakarjuk. Ezt a két rétegű tésztát még jobban kinyújtjuk, majd 1,5 -2 ujjnyi, hosszú csíkokra szeljük. Ezután a csíkok végeit ellentétes irányba sodorjuk addig, amíg hosszú és vékony rudak lesznek belőle. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 15-20 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.