A tarjaszeletek legyenek kicsit vastagabbak, és a csontot is hagyjuk rajta. (csonttal sütve, ízletesebb lesz a hús) Ezután sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én előző este befűszereztem, majd a hűtőbe tettem sütésig)
A zsírt hevítsük fel egy serpenyőben, helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben, többször fordítsuk át a húst, hogy egyenletesen piruljon) Amikor a hússzeletek már szép pirosra sültek, szórjuk közé az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymát, és pár pillanatig süssük együtt.
Ezután felöntjük a borral, majd lefedjük a serpenyőt, és szép lassan, pároljuk puhára a húst. Amikor a hússzeletek megpuhultak, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára. (egy sűrűbb szaft maradjon alatta) A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és néha megkeverve süssük szép világos zsemleszínűre. A puhára főtt krumplit szűrjük le, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, majd keverjük, melegítsük alaposan össze.
Megjegyzés
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a krumplit, majd helyezzük rá a tarjaszelet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint adhatunk mellé fejes salátát, csemegeuborkát, savanyúságot.....
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.