Elkészítés: A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, így 8 darabot kapunk belőle, majd kicsit megklopfoljuk, és beszórjuk sült csirke fűszersóval. Legalább 30 percet állni hagyjuk.
A párolt zöldséghez a répát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, majd feldaraboljuk, a borsóval és a babbal félretesszük. 1 fej vöröshagymát megpucolunk, vékonyan felszeleteljük, ezután kevés olajon megfuttatjuk, öntünk rá 1 dl vizet, majd beletesszük a répát, a borsót és a babot is, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverünk 1 mokkáskanál őrölt fűszerköményt, majd fedő alatt készre főzzük. Ha sok víz maradna rajta, akkor fedő nélkül még főzzük pár percig.
A rizst pici olajon megpirítjuk, felengedjük 2 bögre vízzel. (Azt a bögrét használjuk, amiben a rizst előzőleg kimértük.) Hozzáadunk 1 teáskanál ételízesítőt, és puhára főzzük.
A csirkemellfiléket tűzálló tálba rakjuk, öntünk rájuk kb. 1,5 dl olajat és 1 dl vizet. 1 kis pohár tejfölt elkeverünk 1 gerezd zúzott fokhagymával, pici sóval, borssal és 1 teáskanál szárított majorannával. Ebbe beleteszünk még 1 fej vékony csíkokra vágott vöröshagymát. Ezzel beborítjuk a csirkemelleket, a felkockázott szalonnát rászórjuk, és 200 fokon kb. 30-45 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.