Elkészítés: A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a tejföllel, majd összekeverjük a liszttel és a kemény habbá vert tojásfehérjével.
A tejet a kristálycukorral felforraljuk, a vaníliás cukrot is beleszórjuk. A tésztából tejbe mártogatott kanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Amikor megfőttek, szűrőlapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajban megforgatjuk, majd tűzálló tálba halmozzuk. Több részletben főzzük ki a tésztát, rétegezve rakjuk le, közüket megszórjuk porcukorral, valamint az aprított dióval és mazsolával.
Forró sütőbe tolva, de alacsony hőfokon 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve forrón tálaljuk. Én rumsodóval és tejszínhabbal kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.