A meggyzseléhez botmixerrel pürésítjük a meggyet, majd hozzáadjuk a zselatint, aeritritet 1 dl vizet és összemelegítjük. Egy 18 cm átmérőjű formát folpack-kal kibélelünk, és beleöntjük a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.A tésztához a puha vajat (margarint) habosra keverjük az édesítővel, beledolgozzuk az egész tojásokat a tejet és végül a kimért, liszt-mák-sütőpor keverékét, ízesítsük reszelt citromhéjjal, fahéjjal .Simára keverjük a tésztát, majd egy 22 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntjük és előmelegített 160 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!A krémhez a mascarponét, az eritritetet, citrom levét és reszelt héját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert habot és az 1 dl vízben felmelegített zselatint is.A tésztát vízszintesen két lapba vágjuk, az egyiket visszatesszük a sütőformába és ráhalmozzuk a mascarpone krém felét, majd óvatosan ráborítjuk a zselét, lehúzzuk róla a fóliát, majd a krém másik felét rákenjük, a mákos lappal befedjük.Hűtőszekrényben dermesztjük egy éjszakát, majd felvert habbal és GM csokival díszítjük.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.