Elkészítés: A húst kisujjnyi, a szalonnát keskeny csíkokra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a gombát szeletelem, a paradicsompaprikát kis kockára darabolom.
1 evőkanál zsiradékban a szalonnát lassan pirosra sütöm, a gombát hozzáadom, sózom, borsozom, megpárolom, zsírjára sütöm, kicsit lepirítom, félreteszem.
A maradék zsiradékban a vöröshagymát enyhe szalmasárgára pirítom, rajta a fokhagymát is megfuttatom. Hozzáadom a húst, magas hőfokon folytonos keveréssel körülpirítom. Sózom, borsozom, majoránnával, babérral ízesítem, meglocsolom borral, lefedve, takarékon puhulásig saját levében párolom. Hozzáadom a félretett szalonnás gombát és a kockázott pritamin paprikát, együtt párolom néhány percig.
A tejfölben kikeverem a lisztet kb. 2 dl vízzel, behabarom a tokányt, összeforralom, közben szükség szerint a fűszereket pótolom, durvára őrölt tarka borssal, kevés mustárral ízesítem.
Köretnek nokedlit, párolt rizst, főtt tésztát kínálhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.